Onze gymnastiekvereniging wil plaats bieden aan zoveel mogelijk mensen.

  • Een vereniging waar plezier in het sporten voorop staat;
  • Een vereniging waar iedereen op verantwoorde wijze plezier kan beleven aan gymnastiek, turnen, work-out en sportfit 50+ op zijn of haar eigen niveau;
  • Een vereniging waarbij niet alleen de leden, maar ook de leiding en bestuursleden plezier aan hun werk beleven;
  • Een vereniging waar samenwerken hoog in het vaandel staat.

Gymnastiek is bewegen in de breedste zin van het woord. Het al spelenderwijs leren balanceren, omgaan met evenwicht, coördinatie en lenigheid. Dit zonder of met behulp van groot en/of klein materiaal.

Veilig sportklimaat

GV Schipluiden is aangesloten bij de KNGU, die werkt vanuit de filosofie: ‘Een leven lang bewegen, een leven lang genieten van sport.’ Om dat mogelijk te maken, besteedt de KNGU veel aandacht aan een veilig sportklimaat. Dat is essentieel omdat de aangesloten sportverenigingen veel jonge leden hebben. Een groot deel van de leden bestaat uit meisjes. En ieder kind moet in een veilige omgeving kunnen turnen/gymmen en dansen.

Ook GV Schipluiden werkt vanuit deze filosofie. Zowel bestuur als technische leiding is doordrongen van de risico’s. Wij houden elkaar scherp. Mocht u vragen hebben, of met iemand willen praten over het sportklimaat binnen GV Schipluiden, kunt u contact opnemen met één van onze vertrouwenspersonen, Marloes Zonneveld of Arianne de Schipper.

Wat heeft GV Schipluiden te bieden?

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen terecht op de peutergym. Deze lessen duren 45 minuten waarin het vertrouwd raken van het bewegen met en zonder behulp van toestellen een centraal punt is.

Vanaf schoolgroep 1 zijn de kleutergroepen een feest om al spelenderwijs de grenzen te verleggen. Voor schoolgroep 3 t/m 6 zijn er verschillende lessen voor jongens en meisjes waarin de basis van het toestelturnen aan bod komt.

Ben je 6 jaar t/m 12 jaar dan is er voor elke leeftijdsgroep een lesuur waarin de basis van het toestelturnen aan bod komt. Voor de schoolgroepen 7 en 8  en tieners is er een gezellige groep waar alle recreatieniveaus aan bod komen. Ook voor de 18+er hebben we een turngroep waar plezier in het turnen voorop staat.

Heb je talent en extra aanleg voor het turnen en wil je zelf graag beter willen leren turnen dan kan je uitgenodigd worden om in de selectie te komen turnen. Het doel van de selectielessen is dan ook om de kinderen steeds meer van het turnen te leren, maar daarbij staat het plezier van het kind voorop. Plezier in turnen is de beste motivatie om beter te worden!

Bij onze Work-Out groep voor dames en heren vanaf 18 jaar beweeg je actief op muziek. Door regelmatig de lessen te volgen wordt het uithoudingsvermogen vergroot. De spieren worden sterker en de longinhoud wordt vergroot. Work-Out is een combinatie van aerobics en conditietraining en is een methode die actief, uitdagend en plezierig is.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan vrijblijvend twee keer gratis meedoen. Hierna krijgt u van de leiding een inschrijfformulier. De volgende les levert u het inschrijfformulier weer in bij de leiding.

Heeft u vragen of wilt u wat meer informatie over onze vereniging dan kunt u ons E-mailen.

Privacy

Op onze website worden geen adressen en telefoonnummers vermeld. Wilt u met iemand in contact komen [ Mail ] ons dan. We zorgen er dan voor dat het bericht bij de juiste persoon terecht komt.