Peuters en Kleuters hebben veel bewegingsvrijheid nodig. Het liefst hollen, klauteren en springen ze de hele dag! Ze zijn volop in ontwikkeling. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal.

Peuters en Kleuters oefenen al spelend de hele dag met hun lichaam. Spelen en in beweging zijn: voor peuters en kleuters is dat hetzelfde. Ze hebben er plezier in en vinden het leuk om steeds opnieuw iets te herhalen dat ze pas geleerd hebben, net zo lang tot ze het helemaal kunnen. Peuter & Kleutergym stimuleert hen om op een veilige, leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in het bewegen.

Klimmen en klauteren

De Peuters en Kleuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor zij geprikkeld worden om te bewegen; klimmen, klauteren, balanceren, springen en rollen. Ook wordt er vaak muziek gebruikt. Veel kinderen vinden bewegen op muziek heerlijk. Het leuke van de Peuter en Kleutergym uren is dat ze samen met andere kinderen bewegen.

Ze leren met elkaar rekening te houden. In de les wordt onder andere aandacht besteed aan het oefenen in samen spelen door bijvoorbeeld een tikspelletje en allerlei kring- en dansspelletjes te doen.

De lessen zijn voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar en wordt gegeven in de Dorpshoeve, kijk in het lesrooster op welke dag en tijd de peuters en kleuters gymmen.

Heeft uw dochtertje of zoontje zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Uw kind mag 2 keer meedoen voordat u beslist hem of haar lid te maken van onze gezellige vereniging.