Zonder jury geen wedstrijd!

Turnen is een jury-sport. Tijdens de wedstrijden kijkt een jurylid naar een oefening en vergelijkt deze met het ideaalbeeld. Foutjes die een jurylid constateert, worden van het maximum aantal punten afgetrokken. Zo wordt het cijfer voor de oefening samengesteld. Alle juryleden hebben een cursus gevolgd waarin zij leren waarnemen, noteren, een cijfer berekenen en het cijfer motiveren.

Jurycursus

Een jurycursus lijkt misschien moeilijk, maar is goed te doen. Interesse in de gymnastieksport is in principe al voldoende. Een cursus duurt maximaal 18 uur. De KNGU organiseert regelmatig (gratis) jurycursussen. Als beginnend jurylid begin je met het recreatieniveau. Je kunt makkelijk doorstromen.

Als wij als GV Schipluiden meedoen aan een wedstrijd, moeten we ook juryleden aanleveren. Het is dus héél belangrijk dat GV Schipluiden (nieuwe) juryleden heeft. Daarom zijn we constant op zoek naar nieuwe juryleden.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan contact op met de leiding in de zaal, iemand van het bestuur of e-mail ons.