Elk seizoen gaat GV Schipluiden er een paar dagen tussenuit. Dat gebeurt standaard tijdens het hemelvaartweekend. Alle gymleden van de basisschool kunnen drie dagen (2 nachten) mee naar een locatie buiten Schipluiden. Gezelligheid en spelletjes staan centraal deze dagen. Veel leden kijken met plezier terug naar de kampweekenden.

De kampcommissie zoekt elk jaar een leuk kamphuis waar we kunnen verblijven met z’n allen. Vanaf januari start de organisatie met de dagindelingen en het bepalen van het thema. Hierna gaan er spelletjes verzonnen worden welke aansluiten op het thema.

Wat gaan we allemaal doen

Op donderdagochtend wordt er vertrokken naar een kamphuis ergens in Nederland. We zijn al in verschillende kamphuizen geweest, van Amerongen, Hilversum, Woerden, Pijnacker, Nootdorp tot Maassluis. We doen voor het rijden een beroep op de ouders van de leden die mee gaan.

Drie dagen lang worden er spelletjes gedaan, buiten rondom het kamphuis en in het bos. Ook is er ochtendgymnastiek en wordt er geknutseld. En op de laatste avond  in het kamphuis staat er een bonte avond op het programma.

Wat ook standaard is, is natuurlijk de corvee. Na elke maaltijd moet er worden afgewassen, de wc’s gesopt en de zaal aangeveegd. Niet altijd even leuk maar ook dat hoort bij kamp. Wat ook bij kamp hoort en het schrijven voor in de kampkrant. Na kamp worden al deze verhalen gebundeld in een krant die elke deelnemer krijgt als herinnering.

Op de zaterdag worden alles weer opgeruimd en ingepakt. We worden dan opgehaald door de ouders die dan ingedeeld zijn om te rijden. In Schipluiden op het vrachtwagenparkeerterrein wordt dan nog één keer het kamplied gezongen waarna iedereen thuis zijn of haar verhalen kan gaan vertellen over het gezellige kamp.