Er zijn in onze regio verschillende wedstrijden waar we aan mee kunnen doen. Er zijn wedstrijden voor recreanten en voor de selectie, er zijn individuele wedstrijden en groepswedstrijden en er zijn wedstrijden waarin één onderdeel aan bod komt (b.v. springen of ringenzwaaien). De technische leiding besluit in overleg met het bestuur aan welke wedstrijden de vereniging deelneemt. Het wedstrijdsecretariaat regelt alles rondom de wedstrijden.

Inschrijving

Als je als recreanten mee wil doen aan een wedstrijd, moet je je daarvoor inschrijven. Je ontvangt een inschrijfformulier in de les en je krijgt twee weken de tijd om hier op te reageren. De inschrijvingen worden verwerkt en doorgegeven aan de wedstrijdorganisatie. Als de indeling en de overige gegevens ontvangen zijn wordt dit door gemaild aan je. Dit gebeurt ongeveer een week voor de wedstrijd. Als selectieleden hoef je je niet aan te melden voor de wedstrijden. We gaan er vanuit dat je meedoet.

Het organiseren van de wedstrijden is veel werk. Het is moeilijk om alle turn(st)ers goed in de verschillende rondes te plaatsen. Het is voor de organisatie vervelend als verwachte deelnemers niet op komen dagen. Ook voor de mede-turn(st)ers is het vervelend. Vooral als het groepswedstrijden betreft. Te kleine groepen kunnen namelijk niet voor een podiumplaats mee-turnen. Wij verwachten dat je meedoet met een wedstrijd als je bent opgegeven.

Mocht je onverhoopt toch verhinderd of ziek zijn, meld dit dan zo snel mogelijk bij het wedstrijdsecretariaat.

De wedstrijden

Meedoen aan een wedstrijd is best spannend. Een echte jury beoordeelt de prestaties. Bovendien zit de tribune vol met ouders/verzorgers/familieleden. Voor de deelnemers is het belangrijk dat zij bekenden op de tribune hebben om hen te prijzen als het goed gaat, om hen te steunen als het wat minder gaat. Tijdens de turnoefeningen zelf, worden de deelnemers begeleid door iemand van de technische leiding van onze vereniging. Vaak zit er één van de bestuursleden (met de turnschema’s) op de tribune. U kunt daar naartoe met uw vragen of voor een gezellig praatje.

Wij verwachten dat uw kind een half uur vóór het begin van de wedstrijd aanwezig is. U  bent toch aanwezig, om naar de verrichtingen van uw kind te kijken?

Wedstrijdkleding

Bij deelname aan een wedstrijd is het verplicht verenigingskleding aan te hebben. Je draagt het verenigingspakje met witte sokjes en witte turntjes. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. Er is een verschil tussen het recreantenpakje en het selectiepakje. Veel deelnemers vinden het prettig om een bijpassend broekje te dragen. Dat mag niet bij alle wedstrijden. De technische leiding weet wanneer het wél en wanneer het niet mag. Voor de zekerheid vraag je ernaar.

Informatie

Voor al uw vragen over de wedstrijden kunt u contact opnemen met de wedstrijdsecretaris of door ons te mailen via contact uit het menu.