Ook voor de tieners en de 18 plusser heeft GV Schipluiden gezellige lesgroepen. Bij deze dames/meisjes & heren/jongens staat plezier in het turnen voorop. Turnen is niet alleen een zeer aantrekkelijke sport voor dames en heren, zoals op TV bij de Europese en Wereldkampioenschappen, die maar liefst 20-30 uur per week trainen………… Nee, het is juist ook gezond, uitdagend en leuk op recreatieniveau.

Eigen niveau

Iedereen doet mee in haar/zijn eigen niveau. Je hoeft zeker geen ster te zijn op de brug, evenwichtsbalk, rekstok of andere toestel. Bij onze tienerles staat heel duidelijk het plezier in het turnen voorop. Er wordt op een gezellige en ontspannen manier gewerkt om de basisvormen van het gymmen / turnen verder uit te bouwen en te verbeteren.

Er wordt voornamelijk gewerkt op de volgende toestellen, voor de meisjes: brug ongelijk, balk, sprong en vloer/mat. Voor de jongens: brug gelijk, rekstok, ringen, voltige, vloer /mat en sprong. Maar daarnaast wordt er ook aan ringenzwaaien gedaan en wordt zo af en toe de tumblingbaan opgeblazen om hierop lekker te springen en het maken van salto’s.

De turnles begint altijd met een warming-up om alle spieren goed op te warmen. Tijdens deze warming-up komen ook diverse kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod. Na deze warming-up wordt er pas getraind op de toestellen.

Deelname aan proeven en wedstrijden zal zeker bij de tieners worden gestimuleerd.

De groepen trainen in de Dorpshoeve, kijk in het lesrooster op welke dag en tijd de tieners en 18+ groepen trainen.

Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Je mag 2 keer meedoen voordat je beslist lid te worden van onze gezellige vereniging.