Ook voor de 18 plusser heeft GV Schipluiden gezellige lesgroep. Bij deze dames & heren staat plezier in het turnen voorop.

Eigen niveau

De 18 plus groep is een diverse groep wat betreft niveau. Zo hebben we leden die heel wat jaren meedraaien maar ook leden die nog maar net zijn begonnen. Iedereen kan dan ook werken op haar/zijn eigen niveau. Er wordt op een gezellige en ontspannen manier gewerkt om de basisvormen van het turnen verder uit te bouwen en te verbeteren.

De turnles begint altijd met een warming-up om alle spieren goed op te warmen. Tijdens deze warming-up komen ook diverse kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod. Na deze warming-up wordt er pas getraind op de toestellen.

Er wordt voornamelijk gewerkt op de volgende toestellen. Dames onderdelen: brug ongelijk, balk, sprong en vloer/mat. Heren onderdelen: brug gelijk, rekstok, ringen, voltige, vloer /mat en sprong. Ook worden de dames en heren onderdelen regelmatig door elkaar gemixt. Daarnaast wordt er ook aan ringenzwaaien gedaan en wordt zo af en toe de tumblingbaan opgeblazen om hierop sprongen te oefenen.

De groep traint in de Dorpshoeve, kijk in het lesrooster op welke dag en tijd de 18+ groep traint.

Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee!