Kleding

Voor de veiligheid stellen we turnkleding tijdens de lessen verplicht. Een turnster is tijdens het oefenen beter te begeleiding in een turnpakje dan in een losse broek en t-shirt. Door loszittende shirtjes/broekjes is de kans op misgrijpen bij het vangen namelijk groter. Bovendien turnt het veel lekkerder (geen opkruipende kleding). Bij de peuters/kleuters mag een shirt/broek wel.

Zolang een turn(st)er niet meedoet aan wedstrijden is elk turnpakje toegestaan. Als je meedoet met de wedstrijden is het verenigingstenue verplicht.

Het aanschaffen van ons verenigingspakje heeft natuurlijk voordelen. U heeft dan een pakje als uw kind met een wedstrijd mee gaat doen (aan de onderlinge wedstrijd doen ze al heel jong mee!).

Turnkleding

Onze vereniging turnt in L71® turnkleding. Deze kunt u bestellen op de website van Lein71.nl. Bij vragen kunt u een mailtje via het contactformulier op deze website.

Trainingspak

Het GV Schipluiden trainingspak is te koop bij Puur Voetbal, Kruisstraat 35-37 te Delft.
Extra optie: Ook is het mogelijk je naam op de voorzijde te laten bedrukken!

Turntjes

We zien de kinderen (ook de jongens) vanaf groep 3 het liefst met zulke turnschoentjes:

Die hebben dus veel profiel op de zool, zodat de kinderen niet uitglijden. Het merk van de schoen maakt niet uit. De kleur graag wit, als uw kind ook aan wedstrijden meedoet.

Bij de kleuters en peuters mogen ze ook nog gewoon sportschoentjes hebben met een harde zool.

De ballerina-achtige slofjes (van bijv. H&M) zijn niet geschikt, nee zelfs gevaarlijk! Ook het dragen van sportschoenen kan echt niet, deze zijn veel te zwaar. Daar kan echt niet goed op geturnd worden, de kans bestaat tevens dat bij het aanleren van onderdelen deze schoenen in het gezicht van de trainer komen. Het is ook niet toegestaan om met sportschoenen op de tumblingbaan te springen.

Sieraden

Het dragen van sieraden tijdens het turnen is echt gevaarlijk, zowel voor de turn(st)er als voor de leiding. Daarom moeten sieraden afgedaan worden tijdens de les. Het gebeurt nogal eens dat horloges, oorbellen, ringen e.d. in de zaal blijven liggen. Of zelfs kwijt raken. Daarom: LAAT SIERADEN THUIS.

Haren

Lange, losse haren zijn naast hinderlijk óók gevaarlijk. Ze belemmeren het vangen. Bovendien kan het heel pijnlijk zijn. Zorg ervoor dat je haren bij elkaar gebonden zijn; in een vlecht of in een knot. Doe het zo, dat je ook nog een koprol kunt maken.