Kleding

Voor de veiligheid stellen we turnkleding tijdens de lessen verplicht. Een turnster is tijdens het oefenen beter te begeleiding in een turnpakje dan in een losse broek en t-shirt. Bovendien turnt het veel lekkerder (geen opkruipende kleding).

Zolang een turn(st)er niet meedoet aan wedstrijden is elk turnpakje toegestaan. Als je meedoet met de wedstrijden is het verenigingstenue verplicht. Het aanschaffen van ons verenigingspakje heeft natuurlijk voordelen. U heeft dan een pakje als uw kind met een wedstrijd mee gaat doen (aan de onderlinge wedstrijd doen ze al heel jong mee!).

Turnkleding

Onze vereniging turnt in L71® turnkleding. Deze kunt u via een bestelformulier op de website van lein71 bestellen.  Bij vragen kunt u een mailtje sturen naar contact[at]lein71.nl.

Trainingspak

Het GV Schipluiden trainingspak is te koop bij Puur Voetbal, Kruisstraat 35-37 te Delft.
Extra optie: Ook is het mogelijk je naam op de voorzijde te laten bedrukken!

Turntjes

Turn(st)ers, hoe klein ook gymmen op goede gymschoenen of op blote voeten. Vanaf schoolgroep 3 dragen ze turntjes. Deze hebben ruwe zolen en zijn speciaal gemaakt om te sporten. De ballerina-achtige slofjes (van bijv. H&M) zijn niet geschikt, nee zelfs gevaarlijk! Stoere sportschoenen zijn veel te zwaar. Regelmatig raakt de leiding geblesseerd door de harde zolen van deze sportschoenen.
Het niet toegestaan om met sportschoenen op de tumblingbaan te springen.

Sieraden

Het dragen van sieraden tijdens het turnen is echt gevaarlijk, zowel voor de turn(st)er als voor de leiding. Daarom moeten sieraden afgedaan worden tijdens de les. Het gebeurt nogal eens dat horloges, oorbellen, ringen e.d. in de zaal blijven liggen. Of zelfs kwijt raken. Daarom: LAAT SIERADEN THUIS.

Haren

Lange, losse haren zijn naast hinderlijk óók gevaarlijk. Ze belemmeren het vangen. Bovendien kan het heel pijnlijk zijn. Zorg ervoor dat je haren bij elkaar gebonden zijn; in een vlecht of in een knot. Doe het zo, dat je ook nog een koprol kunt maken.