Vanaf schoolgroep 3 kan ieder meisje meedoen aan de meisjesgymnastiek. Je hoeft hiervoor zeker geen ster te zijn op de brugongelijk of de evenwichtsbalk. Al kan je dat natuurlijk wel worden! Bij de meisjesgymnastiek, staat naast sportiviteit de gezelligheid voorop.

Je maakt op een speelse vorm en ontspannen manier kennis met de basisvormen van het gymmen / turnen en daarvandaan wordt het verder opgebouwd. Basisvormen van het gymmen / turnen zijn voornamelijk: radslag, handstand, koprol voor- en achterover, salto en nog veel meer turnkunsten. We maken gebruik van de evenwichtsbalk, de brug, de lange mat en de kast met trampoline. Maar we gaan natuurlijk ook ringenzwaaien, springen of lekker ravotten met en in de touwen. En zo af en toe wordt de tumblingbaan opgeblazen om hierop lekker te springen en/of het maken van salto’s. Vaak eindigen we de les met een leuk spel.

Wedstrijden

Er zijn ongeveer vier wedstrijden in het turnseizoen: De individuele springwedstrijden, de individuele turnwedstrijden, de groepsspringwedstrijden en onze eigen onderlinge wedstrijden. Dit zijn wedstrijden van onze vereniging waarvoor getraind wordt in de les en waar iedereen (jong, oud, veel of weinig ervaring) aan mee kan doen.

We gymmen in de Dorpshoeve, kijk in het lesrooster op welke dag en tijd de meisjesgroepen trainen.

Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Je mag 2 keer meedoen voordat je beslist, natuurlijk in overleg met je ouders, lid te worden van onze gezellige vereniging.