GV Schipluiden heeft al jaren jongensturnen in het lesaanbod. De jongens van schoolgroep 3 t/m 8 hebben hun eigen jongens uurtje wat nu een combinatie-les gaat worden met turnen en freerunnen.

Waarom jongensgymnastiek?

Jongens hebben een andere motoriek dan meisjes en daar zijn de gymoefeningen op afgestemd. Bij de gymlessen van de jongens leer je bijvoorbeeld in de touwen omhoog klimmen, zwaaien in de ringen, springen op de tumblingbaan of trampoline.

Spelen en bewegen

Rennen, springen, klimmen, de meeste jongens doen niets liever! Ze hebben er plezier in om in een boom te klimmen, te zwaaien aan touwen, thuis op de bank of op bed te springen. De meeste ouders begrijpen dat bewegen belangrijk is en zullen hun kind daarvoor ruimte geven. Maar lang niet overal is er voldoende bewegingsruimte voor jongens. In de gymzaal wel!

Nu ook freerunnen

Free running of freerunnen is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant zal bij ons minstens zo uitdagend worden. Freerunning is een enorm populaire en snel groeiende sport. Bij freerunning beweeg je je door middel van gymnastische technieken van de ene plek naar de andere met onderweg hindernissen en obstakels, daar gaat het allemaal om.

De indoortrainingen zijn heel erg geschikt om nieuwe of moeilijke elementen binnen een gecontroleerde en uitdagende omgeving aan te leren. De nadruk ligt tijdens de trainingen op het ontwikkelen van jezelf op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Tijdens de training word je begeleid door een gediplomeerde leiding en ga je stap voor stap kennismaken met alle facetten van freerunning.

Bij Freerunning draait het om de 5-F’s: Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fulfilment.

Ontwikkeling

Bij de jongens proberen we alle basisaspecten van bewegen aan te leren. Daar komt dus niet alleen het toestelturnen aanbod, maar ook het freerunnen en zal er tijd zijn voor een spelletje. Gym en freerunnen stimuleert de jongens om op een veilige, leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in het bewegen. Het is de bedoeling dat de jongens een uurtje lekker kunnen sporten. Er worden verschillende aspecten gestimuleerd, zoals kracht, lenigheid, evenwicht, coördinatie.

Tijdens de lessen proberen we op een speelse wijze de jongens uit te dagen om zo hun grenzen te leren verleggen. Wat we naast het aanleren van nieuwe onderdelen minstens zo belangrijk vinden is plezier! De jongens moeten vooral tevreden naar huis gaan en het gevoel hebben dat ze lekker hebben gegymd.

Samenspelen

Het leuke van een gymnastiekuur is dat ze samen met andere kinderen bewegen. Ze leren o.a. met elkaar rekening te houden in een ontspannende sfeer. In de gymnastiekles wordt ook aandacht besteed aan het oefenen in samenspelen door bijv. teamspellen zoals trefbal of andere tikspelen.

  • Wil jij wel wat meer spierballen?
  • Wat meer uithoudingsvermogen?
  • Of wat leniger worden?
  • Hou je van een uitdaging?
  • Dan moet je beslist op jongensgym
  • Voor jongens met lef !!

Kortom: turnen en freerunnen is dus echt een sport voor stoere kanjers!!!!!!

Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Je mag 2 keer meedoen voordat je beslist, natuurlijk in overleg met je ouders, lid te worden van onze gezellige vereniging.

Er wordt gegymd in de Dorpshoeve, kijk in het lesrooster op welke dag en tijd de jongens trainen.

Vanaf schoolgroep 3 jaar kan uw zoon terecht bij onze vereniging. Daarvoor kan er gegymd worden bij de peuter & kleutergroepen.