Niemand is te oud

Bewegen is van alle leeftijden. Niemand is te oud om sportief te bewegen. Ook niet om er mee te beginnen. Sterker nog, bewegen is juist hartstikke leuk en gezond. Het is natuurlijker nog veel gezelliger om dat samen met anderen doen. Bij GV Schipluiden kunt u als 50 plusser terecht bij Sportfit 50+.

50 plus

Gezond

Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten sterker. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan lichamelijke activiteiten voor 50-plussers mee te doen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.

Gezellig

Bewegen heeft een grote sociale werking. Door samen in een groep te bewegen, kom je in contact met anderen en kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Trendy

Om bewegen – je leven lang – te stimuleren, geeft GV Schipluiden een trendy sportaanbod onder de noemer “Sportfit 50+” voor dames en heren van vijftig jaar en ouder. Dit speciale aanbod sluit aan bij genieten van het leven en fit blijven.

Doen

Gymervaring is niet nodig. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Het gaat om lekker bewegen en dat gezellig samen met anderen te doen.

Na een actieve warming-up komen staand, zittend en liggend alle spiergroepen aan bod waarbij coördinatie, lenigheid, spierversterking en uithoudingsvermogen centraal staan. Plezier in de les staat natuurlijk voorop en je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt, niets moet! Met een cooling-down op rustige muziek waarbij de spieren goed worden gestretcht, zal de training worden afgesloten. De les wordt  ondersteund door hedendaagse muziek waardoor het “makkelijker” is om de oefeningen vol te houden en het uitnodigend en gezellig is om samen te sporten.

U mag eerst twee proeflessen meedoen om te ervaren wat we precies doen. Interesse in deze leuke bezigheid? Kom dan langs en doe mee!

Wanneer de Sportfit 50+ wordt gegeven kunt u zien bij het lesrooster. De training is bedoeld voor dames en heren vanaf 50 jaar.